От редакторите на списание Food & Wine: Версията на Антъни Бурдейн

...
От редакторите на списание Food & Wine: Версията на Антъни Бурдейн
Коментари Харесай

Картофено пюре на Антъни Бурдейн, нещо като рецепта в стил Робюшон

От редакторите на списание Food & Wine: Версията на Антъни Бурдейн на известното картофено пюре на основния готвач Жоел Робюшон е даже по-кремообразна от оригинала.

< p> Звездна рецепта за картофено пюре се намира в пресечната точка на комфорта и лукса, по едно и също време превъзнасяне на скромните картофи и празненство на маслото в целия му искра. Жоел Рубюшон, най-титулуваният готвач в Ръководството на Мишлен, имаше надълбоко схващане за това; той стартира да сервира своето именито пюре от pommes във време, когато изисканата кухня вирна носа си към плебейските картофи. Картофеното ядене на Рубушон беше представител на неговата по-широка кулинарна философия: когато става дума за усет, по-малкото е повече. Главният готвач се застъпи за оставянето на продукцията да свети, като не усложнява ястието с прекалено много разсейващи фактори. Наистина, фамозното му картофено пюре беше направено единствено с масло, мляко и сол.

За своето показване на картофи Рубушон Антъни Бурдейн резервира нещата еднообразно елементарни във връзка с съставките. Вместо пълномаслено мляко, Бурдейн избра тежка сметана, макар че употребява малко по-малко масло. В последна сметка и двете предписания употребяват съответствие от почти две елементи картофи към една част масло. В „ L'Atelier of Joël Robuchon “ на Патриша Уелс съотношението е четири елементи картофи към една част масло, само че тази рецепта е акомодация на оригинала, особено предопределена да задоволи американската публика.

Списание за храна и вино, ноември 2016 година Препечатано с позволение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР